Åsane mot IK Start

Saturday, May 11, 2024 2:00 PM

:stadium: Åsane Arena

:link: Lenker:

:two_men_holding_hands:t2: Start-oppstilling:

M_Viken

F_M_Pålerud
S_A_W_Hansen
N_P_Jenssen
F_Ø_Ness

J_Gregersen
K_Makosso
E_W_Schulze

S_H_Sjøkvist
A_Sanyang
T_H_Strannegård

:couch_and_lamp: Benk:


La dette bli et trivelig sted for samtaler før, under og etter kampen!

For det skal være lett å vite når du skreiv kommentaren din, gjerne kopier inn én av disse linjene i toppen av svaret ditt. :point_down:t2: (Jeg prøver å fikse så det skjer mer automatisk, men har ikke fått det til enda. Men har mekka det så du kan trykke på en “kopier” knapp oppe til høyre i ramma.)

⏳ *Før kampen:*

⏱️ ***4.** min:*


⌛ *Etter kampen:*

Heia Start!
IK Start-logo-kvadrat

:hourglass_flowing_sand: Før kampen:

(Også svar til dette fra @Aladdin)

Jeg fikk dessverre ikke sett særlig av kampen mot Ranheim - men hvis optimisten skal logge på, så var vel det defensive ganske bra? Ranheim hadde en del ball, men skapte ikke store sjanser? Og dét er jo noe å bygge på. Angrep-spillerene skal jo være gode nok til å putte noe…

For øvrig enig i at Sjøkvist nok er best på backen, og at han kan angripe rom og sende av gårde innlegg. Jeg har troa på ham bak en venstrebeint spiller - en rolle som vel er ganske perfekt for Strannegård. Fryktelig dumt at han fikk en skade akkurat i dét han kom i gang… Håper det ikke er alvorlig! For er vel ingen andre som kan bekle innover-kant på høyresida?

Pålerud tror jeg er ypperlig stall-fyll for en deal som virka veldig gunstig (siden det handla om sivil jobb for hans del), men nok ikke mer. Og backrekka med Ness - Piggy - Hansen - Sjøkvist tror jeg det er lurt å bare å satse på og bygge opp over tid. (Og jeg synes dessuten Wallius er et mer spennende alternativ - men han er vel vært skada og kanskje ikke 100 %?)

Ønskeoppstilling

(Ikke at jeg får vann i munnen av denne…)

Viken
Sjøkvist - Hansen - Piggy - Ness
Makosso - Gregersen
Strannegård - Schulze - Grundetjern
Sanyang


Dersom Strannegård er ute, så bytt ham med Cosic eller Nkubiri - og evt. Grundetjern på høyre. Jeg tror

:hourglass_flowing_sand: Før kampen:

Strannegård klar! :raised_hands:t2: Det er bra - men hadde heller sett Grundetjern enn Pålerud, som jo var eneste forskjell fra det jeg satt opp. Når det er sagt, så har jo Mathias om vært i ganske dårlig form i det siste…

:stopwatch: 25. min:

Da jeg så start-oppstillinga forrige kamp, satt jeg opp fem/tre bak - siden jeg antok Karadas la om da han tok inn Pålerud uten å ta ut Sjøkvist. Og jeg tror jeg vil si det er dét de gjør - i alle fall i dag.

Fotball spilles jo aldri i faste tallformasjoner, men at det er en slags 3-4-2-1:


     Pålerud - Hansen - Jenssen
Sjøkvist - Makosso - Gregersen - Ness
     Strannegård - Schulze
             Sanyang

Ranheim skapte bare to sjanser, og Start virket solide defensivt. Slik de forsåvidt også gjorde mot Åsane. Men nå spilte Ranheim sin tredje kamp på seks dager der Start spilte sin andre på ei uke. Og Åsane manglet flere sentrale, offensive spillere.

Tabellen viser at Start står uten seier etter syv kamper. Den viser også at Start har møtt samtlige lag fra plass 11 til 15. Så det er ikke sikkert de blir så mye bedre med det første. Selv om de nyopprykkede lagene forhåpentligvis falmer utover sesongen.

Kampen mot Åsane minnet vel litt om tidligere kamper denne sesongen. Det var relativt jevnt, og kunne bikket begge veier. Men Åsane var vel alt i alt best og vant fortjent. Jeg synes forsåvidt Start så ok ut defensivt, og de hadde også kortere perioder der de styrte spillet.

Men de sliter med å skape sjanser. Jeg synes påfallende ofte det er tilfeldigheter som gir Start sine største målsjaner. Mot Åsane var det en gjennombruddspasning mot en offsideplassert Grundetjern som ga Start sin største sjanser fordi Sjøkvist utnyttet at halve Åsane ventet på fløyta, mens Kolskogen, som tross alt luktet faren og tok sikring, merkverdig nok valgte å gi Sjøkvist fri bane mot mål.

Kantspillerne skaper lite på egenhånd. Det er vel primært der skoen trykker. I tillegg er det ofte usedvanlig dårlig pasningskvalitet og/eller samhandling i overgangssituasjonene. Et innlegg på hodet til Schultze er vel stort sett det nærmeste man kommer i etablert angrep. Han har rå rekkevidde i boksen, men det er nok ikke alltid det er mulig å få noe mer ut av de innleggene enn han allerede gjør.

Karadas har fått den verst tenkelige starten på sin trenerkarriere. Og Starts nye styre sover neppe godt om natten etter den ansettelsen. Men det snur fort i fotball. En god opplevelse kan frigi masse energi, og det er åpenbart en del uforløst potensial i de offensive spillerne.

Hva gjelder laguttak, ville jeg valgt Cosic fremover. Han imponerte ikke i innledningen, men var vel likevel vesentlig bedre enn alternativene har vært i det siste.