IK Start mot Ranheim TF

Saturday, May 4, 2024 2:00 PM

:stadium: Sparebanken Sør Arena

:link: Lenker:

:two_men_holding_hands:t2: Start-oppstilling:

M_Viken

F_Ø_Ness
N_P_Jenssen
S_S_Hansen
F_M_Pålerud
S_H_Sjøkvist

J_Gregersen
E_W_Schulze
T_H_Strannegård

M_Grundetjern
A_Sanyang

:couch_and_lamp: Benk:

H_S_Johnsen
K_Makosso
M_Cosic
K_Hoven
K_Wallius
M_Nordal
S_Richardsen
D_Dashaev
S_F_Nkubiri


La dette bli et trivelig sted for samtaler før, under og etter kampen!

For det skal være lett å vite når du skreiv kommentaren din, gjerne kopier inn én av disse linjene i toppen av svaret ditt. :point_down:t2: (Jeg prøver å fikse så det skjer mer automatisk, men har ikke fått det til enda. Men har mekka det så du kan trykke på en “kopier” knapp oppe til høyre i ramma.)

⏳ *Før kampen:*

⏱️ ***4.** min:*


⌛ *Etter kampen:*

Heia Start!
IK Start-logo-kvadrat

:hourglass: Etter kampen:

Da noterer vi et poeng hjemme mot Ranheim. Prestasjonen var heller ikke denne gangen noe særlig å rope hurra for.

Ranheim anno 2024 var et merkverdig bekjentskap. De har i likhet med Start mistet mange sentrale spillere siden fjoråret, og så ut til å ha mye nytt og mye ungt. Spillestilen var tidvis ekstremt snirklete og fullstendig uten fremdrift, men unntaksvis avbrutt av lange direkte baller i bakrommet. Og tempoet skulle ned for enhver pris. Det hadde vært veldig interessant å få en innføring i de strategiske tankene bak.

Dette til tross var nok Ranheim best i banespillet, og burde også ledet til pause ut fra sjansestatistikken. Men de hadde samtidig mange grove, upressede balltap som ga Start mange overgangsmuligheter, og etterhvert nok store sjanser til å sikre seieren. Men det virket ikke akkurat som at Starts offensive spillere hadde lave skuldre i de avgjørende situasjonene.

Sjøkvist var flyttet fram i banen. Dermed tuklet Karadas med det eneste som har fungert til nå. Ideen om at en back som utgjør en offensiv trussel kan flyttes fram i banen, er som oftest en analytisk kortslutning. En back kommer bakfra og utnytter ledig rom. Rom en kantspiller sjeldent får mye av.

Det er dessuten innleggene som er Sjøkvists hovedbidrag. Når han flyttes høyere i banen enn mottakerne, blir timingen endret. I tillegg er nok ikke Pålerud en spiller som hever dette laget.

Trekket med ¨å flytte frem Sjøkvist ble forøvrig lansert i Fevenens podcast før kampen. Så får vi håpe at Karadas tar sine egne gale avgjørelser. Noe lignende skjedde også i Tjelmelands tid. Schultze ble lansert som midtspiss i podcasten, og startet som midtspiss i påfølgende kamp, Også dette et feilvalg.

Man kan si mye pent om Fevennens fotballpodcast ut fra et underholdsningsperpektiv, men den fotballfaglige tyngden er ikke allverden.

Så er det jammen ikke lett i vite hva man bør gjøre med dette laget. Pr idag er det vel ingen offensive spillere som engang leverer par ut fra sine forutsetninger, og i skrivende stund er det faktisk vanskelig å se hvilke Obos-lag som kan være svakere enn Start både ut fra prestasjoner og spillerstall.

For Start har ikke mange gode Obos-spillere i stallen, og når dem de har virker ute av form og preget av skadefravær i nær eller fjern fortid, samtidig som treneren er fersk og foreløpig uten evne til å gjøre kollektivet sterkere enn den begredelig summen av enkeltspillere, så er det vel rett og rimelig at Start reiser til Åsane som underdog mot det nest svakeste laget i divisjonen.

1 Like